HET PROJECT

Kaapstadweg is gelegen in Atlas Park, een logistiek park bij de haven van Amsterdam. Borghese Logistics heeft hier een logistieke strip ontwikkeld. In totaal komen hier drie logistieke hallen die gezamenlijk een vloer oppervlakte hebben van 67.000 vierkante meter. Kaapstadweg B3 is de laatste en de grootste van de drie hallen. Deze hal zal voor 29.000 vierkante meter uit Warehouse bestaan en voor 600 vierkante meter uit kantoor. Het project zal worden opgeleverd in het laatste kwartaal van 2020.

Voordelen van BREEAM

  • Lage energie- en exploitatiekosten
  • Verbeterd comfort en klimaat
  • Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing
  • Betere procesbewaking en controle tijdens de bouw
  • Versterking van het imago van de gebruiker van het gebouw
  • Huisvesting passend bij de duurzaamheidsambitie
  • Fiscaal voordeel vanuit de MIA

 

 

BREEAM-NL Expert

Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname , zal een BREEAM-NL expert betrokken zijn bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAMcredits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen.

Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM expert aangesteld. Die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie etc.)

Casestudy

Bij de meeste BREEAM projecten wordt een casestudy gemaakt waarin de belangrijkste aspecten van een project worden beschreven. De casestudy van dit project is hier te vinden:

Bekijk de casestudy hier

BEKIJK HIER DE VOORTGANG VAN HET PROJECT

De wapening voor de laatste begane grondvloer is al aangebracht, nu nog wachten tot het beton wordt gestort.