HET PROJECT

Bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht langs de snelweg A2 en is een van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden vooral industriële bouwbedrijven zich er, nu ligt de nadruk meer op logistiek en distributie. Een betere locatie voor een distributiecentrum is bijna ondenkbaar in Midden-Nederland. Bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht beschikt over een distributiecentrum met een totale oppervlakte van ruim 26.000 m². De gecombineerde footprint beslaat meer dan 13.000 m². Op Lage Weide zijn al verschillende bedrijven in de commerciële en logistieke sector gevestigd, waaronder Kuehne + Nagel, DHL, SANND, TNT en HEMA.

Voordelen van BREEAM

  • Lage energie- en exploitatiekosten
  • Verbeterd comfort en klimaat
  • Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing
  • Betere procesbewaking en controle tijdens de bouw
  • Versterking van het imago van de gebruiker van het gebouw
  • Huisvesting passend bij de duurzaamheidsambitie
  • Fiscaal voordeel vanuit de MIA

 

 

BREEAM-NL Expert

Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname , zal een BREEAM-NL expert betrokken zijn bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAMcredits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen.

Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM expert aangesteld. Die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie etc.)

Casestudy

Bij de meeste BREEAM projecten wordt een casestudy gemaakt waarin de belangrijkste aspecten van een project worden beschreven. De casestudy van dit project is hier te vinden:

Bekijk de casestudy hier

BEKIJK HIER DE VOORTGANG VAN DE BOUW