HET PROJECT

Het sterk groeiende Winterwarm heeft een intentie-overeenkomst met de gemeente gesloten voor de aankoop van een 2,6 hectare groot perceel op bedrijvenlandgoed Slinge, ook wel bekend als het DAV-terrein. Daar zal een nieuw bedrijfspand van 18.000 vierkante meter gerealiseerd gaan worden. Winterwarm kan in het huidige pand bijna niet meer uit de voeten. Er werken nu zeventig mensen en Winterwarm verwacht dat dit verder kan groeien als de productie zich blijft uitbreiden, ondanks het feit dat er in toenemende mate robots worden ingezet. Op de nieuwe locatie kan Winterwarm efficiënter gaan werken.

Voordelen van BREEAM

  • Lage energie- en exploitatiekosten
  • Verbeterd comfort en klimaat
  • Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing
  • Betere procesbewaking en controle tijdens de bouw
  • Versterking van het imago van de gebruiker van het gebouw
  • Huisvesting passend bij de duurzaamheidsambitie
  • Fiscaal voordeel vanuit de MIA

 

 

BREEAM-NL Expert

Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname , zal een BREEAM-NL expert betrokken zijn bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAMcredits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen.

Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM expert aangesteld. Die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie etc.)

Casestudy

Bij de meeste BREEAM projecten wordt een casestudy gemaakt waarin de belangrijkste aspecten van een project worden beschreven. De casestudy van dit project is hier te vinden:

Bekijk de casestudy hier

BEKIJK HIER DE VOORTGANG VAN DE BOUW

De bouw is begonnen, deze maand is de fundering aangebracht.