HET PROJECT

Het Green Mountains Logistics Park ligt midden in het logistieke knooppunt van Europa. Direct aan de Aalsmeerbaan van Schiphol wat betekent dat de locatie een zeer korte verbinding heeft met het vrachtareaal. Het ligt pal aan de N201 met een directe verbinding met Rijksweg A4 in de richting van Den Haag – Rotterdam en in de richting van Amsterdam. Dit duurzame, hoogwaardige logistieke bedrijvenpark van in totaal 100.000 m² op het voormalige Groenenbergterrein op Schiphol Rijk, bestaat uit 4 bouwdelen waarvan de eerste fase (30.000m²) en de tweede fase (26.000m²) reeds zijn opgeleverd en volledig verhuurd. Omdat de derde en vierde fase tegen elkaar aanstaan worden deze twee fases tegelijkertijd gebouwd. De twee panden bestaan ui Ca. 43.000m² bedrijfshal en 2.800m² kantoorruimte.

Voordelen van BREEAM

  • Lage energie- en exploitatiekosten
  • Verbeterd comfort en klimaat
  • Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing
  • Betere procesbewaking en controle tijdens de bouw
  • Versterking van het imago van de gebruiker van het gebouw
  • Huisvesting passend bij de duurzaamheidsambitie
  • Fiscaal voordeel vanuit de MIA

 

 

BREEAM-NL Expert

Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname , zal een BREEAM-NL expert betrokken zijn bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAMcredits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen.

Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM expert aangesteld. Die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie etc.)

Casestudy

Bij de meeste BREEAM projecten wordt een casestudy gemaakt waarin de belangrijkste aspecten van een project worden beschreven. De casestudy van dit project is hier te vinden:

Bekijk de casestudy hier

BEKIJK HIER DE VOORTGANG VAN HET PROJECT

Het schiet mooi op met de bouw, een groot deel van de hal staat al, ook zijn er al installaties aangebracht in het gebouw. Een deel van de bedrijfshal is nog in aanbouw, hier worden ook goede vorderingen gemaakt.

BEWUST BOUWEN