HET PROJECT

Het distributiecentrum wordt ontwikkelt op een kavel van circa 53.000m2, daarvan wordt circa 22.000m2 bebouwd, industrie telt 19.500m2 BVO en kantoren ongeveer 2.500m2 BVO. Op de rest van het terrein worden 150 plekken gecreëerd voor bezorgbusjes en 411 parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers.

Voordelen van BREEAM

  • Lage energie- en exploitatiekosten
  • Verbeterd comfort en klimaat
  • Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing
  • Betere procesbewaking en controle tijdens de bouw
  • Versterking van het imago van de gebruiker van het gebouw
  • Huisvesting passend bij de duurzaamheidsambitie
  • Fiscaal voordeel vanuit de MIA

 

 

BREEAM-NL Expert

Tijdens het gehele project, vanaf ontwerp tot oplevering en ingebruikname , zal een BREEAM-NL expert betrokken zijn bij het project. BREEAM-NL en kritische BREEAMcredits zijn gedurende het gehele project vast onderdeel van de werkzaamheden, zodat er een voortdurende optimalisatie kan plaatsvinden, en “ambitieverlies” tijdens de uitvoering kan worden voorkomen.

Daarnaast is in aanvulling op het team door de hoofdaannemer op de bouw een eigen BREEAM expert aangesteld. Die nauw betrokken is bij de door de hoofdaannemer te verrichten BREEAM-gerelateerde activiteiten (o.a. afval, materiaalgebruik, organisatie etc.)

Casestudy

Bij de meeste BREEAM projecten wordt een casestudy gemaakt waarin de belangrijkste aspecten van een project worden beschreven. De casestudy van dit project is hier te vinden:

Bekijk de casestudy hier

BEKIJK HIER DE VOORTGANG VAN DE BOUW

De bouw van het distributiecentrum in Bleiswijk gaat snel, Albert Heijn begint zelfs volgende week al met de inrichting!

Hier moeten we denken aan het opbouwen van de koel-en vriescellen in de bedrijfshallen, geheel onmisbaar natuurlijk in een Home Shopping Center. Daarnaast wordt het tegelwerk in de sanitaire ruimtes op de begane grond en op de loopbrug aangebracht. En de uitdaging in de planning, om de installaties en afbouw vóór de bouwvak grotendeels gereed te maken.

Buiten en om het distributiecentrum wordt volop gewerkt aan de aanrijdbeveiliging, dockshelters, hekwerken, schuifpoorten en het straatwerk.

BEWUST BOUWEN